Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa owocowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka 1/3 szkl
cukier
mąka ziemniaczana 1 łyżka
owoce 250 g
jabłko kwaśne kilka szt. (pokrojone na kawałki)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa owocowa

Jabłka rozgotować w 4 szkl. wody.
Przetrzeć przez sito.
Owoce bzu obrać z szypułek, wypłukać, zalać szklanką wody, rozgotować , przetrzeć przez sito, dodać do jabłek.
Zupę podprawić mąką ziemniaczaną wymieszaną z 1/2 szkl zimnej wody i posłodzić do smaku.
Jeśli zupa będzie podawana na zimno, śmietanę wlać do zupy na talerzach, a jeśli na gorąco, do gorącej zupy w garnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.11.2015 23:19
Zawsze dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak