Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bardzo ziołowe śledzie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Śledzie

filety śledziowe 4 sztuka
cebula biała 1 sztuka

Sos

majonez 2 łyżka
śmietana 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczek
bazylia 1/2 pęczek
koperek 1/2 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo ziołowe śledzie

Filety śledziowe kroimy w średniej wielkości cząstki i dokładamy do nich cebulę pokrojoną w cienkie pół talarki. W osobnej misce przygotowujemy sos. Mieszamy ze sobą majonez, śmietanę i ocet winny. Następnie dokładamy bardzo cienko posiekaną bazylię, koperek i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym sosem zalewamy śledzie i delikatnie mieszamy.
Chłodzimy około godziny przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 24.10.2014 21:29
uwielbiam śledziki w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak