Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plastry rolady z matiasa holenderskiego z racuszkami ziemniaczanymi i kwaśną śmietaną Roberta Sowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z matiasa marynowane w oleju 500 g
ogórek 1 szt.
rzodkiewki marynowane 8 szt.
endywia 1 pęczek
creme fraiche 4 łyżki
kawior z łososia 2 łyżki
kawior z anchois 2 łyżki
kiełki 1 garść
racuszki ziemniaczane 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Plastry rolady z matiasa holenderskiego z racuszkami ziemniaczanymi i kwaśną śmietaną Roberta Sowy

Matiasa osuszyć papiernikiem ręcznikiem, przełożyć na folię spożywczą, dokładnie zawinąć formując roladę i odstawić do zamrażarki na minimum 3 godziny. Następnie rybę odwinąć z folii i cienko pokroić (najlepiej na maszynie) w plastry od razu układając je na talerzu. Na śledzia ułożyć marynowanego ogórka, rzodkiewki, gałązki endywii, crème fraîche, kawior z łososia i anchois oraz kiełki. Całość skropić sosem vinaigrette i podawać z ciepłymi racuszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz33 15.03.2021 00:01
Wspaniała potrawa.
Magda60 29.01.2015 15:06
rewelacja przepis
Kluska_87 24.10.2014 21:24
piękne zdjęcie
caralajna 24.10.2014 18:11
świetny widok
norweska20 24.10.2014 15:26
oj zjadło by się
kloruś 24.10.2014 15:00
ależ apetyczne zdjęcie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak