Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydza z piekarnika -z masłem i czosnkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 3 kolby
masło 2 łyzki
czosnek 3 ząbki
tłuszcz do formy 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydza z piekarnika -z masłem i czosnkiem

Kukurydzę myjemy i osuszamy. Naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem. Umieszczamy w nim kukurydze . Na każdą kolbę nakładamy plastry masła oraz przeciśnięty ząbek czosnku. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy około 30 minut- do miękkości kukurydzy. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikalangier 23.10.2014 11:09
mniam, uwielbiam
Beatris 23.10.2014 10:08
Oj... zjadłabym teraz taką kukurydzę... Pycha:)
marenka 23.10.2014 08:08
Fajny przepis, lubię kukurydzę;)
olkaaa 23.10.2014 07:32
uwielbiam kukurydzę
erym 23.10.2014 00:18
slinka sama leci!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak