Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miodowe filety z kurczaka

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

oliwa 4 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
miód 4 łyżki
sok z cytryny 1 sztuka
kolendra 1/2 pęczka
chilli 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

mięso

filet z kurczaka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: miodowe filety z kurczaka

Oliwę, miód, musztardę oraz sok z cytryny mieszamy razem dodając przyprawy sól pieprz i odrobinę chilli. Do marynaty dodajemy też posiekaną kolendrę. Do marynaty wkładamy pokrojony na mniejsze kotlety filet. Zostawiamy na 5 godzin. Po tym czasie odsączamy , układamy na blaszce wyłożonej papierem lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 190 stopniach przez 35-40 minut polewając od czasu do czasu marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 24.10.2014 08:40
pyszne mięsko
berys18 24.10.2014 07:43
smaczne mięsko
teresa18 23.10.2014 20:19
Świetne połączenie smaków
Agata3 23.10.2014 13:07
smakowita marynata:)
jola91 23.10.2014 12:39
Apetyczny filecik, lubię takie marynaty do mięska :)
Mira85 23.10.2014 12:37
super na obiad
aniagdz 23.10.2014 11:40
ooo bardzo ciekawy przepis i pomysł:)
gosia56 23.10.2014 10:50
na pewno pyszne mięsko;)
engie23 23.10.2014 08:49
apetycznie wyglądają
IZABELA29 23.10.2014 07:14
Lubię słodkawe mięsko
norweska20 22.10.2014 22:22
smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak