Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto lambada

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jaja 6 szt
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mąka ziemniaczana 6 łyżek

warstwa 1

sok pomarańczowy 1 l
budyń śmietankowy 2 sztuki

warstwa 2

herbatniki 3 paczki

warstwa 3

śmietana kremówka 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
cukier puder 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto lambada

Kroki postępowania

1
Przygotuj biszkopt z 6 jaj. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170*C przez 30 minut.
Krok 1 - ciasto lambada foto
2
Do garnka wlej 1 sok pomarańczowy 100%, wsyp dwa budynie śmietankowe. Wymieszaj i zagotuj.
Krok 2 - ciasto lambada foto
3
Po zagotowaniu gorące wylej na biszkopt.
Krok 3 - ciasto lambada foto
4
Na gorący budyń wyłóż herbatniki. Odstaw, aż wystygnie. Gdy ciasto się ostudzi na górę przygotuj warstwę 3.
Krok 4 - ciasto lambada foto
5
Z masy powinien zrobić się budyń.
Krok 5 - ciasto lambada foto
6
Ubij śmietanę 36%. Dodaj rozrobioną w gorącej wodzie żelatynę. Żelatynę do śmietany wlej ostudzoną. Dodaj cukier waniliowy i cukier puder. Wymieszaj wszystko i wylej na ciasto. Górę można udekorować startą czekoladą.
Krok 6 - ciasto lambada foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 24.10.2014 09:45
smaczne ciacho
dodi 23.10.2014 09:10
ale bym zjadła
w mojej kuchni 23.10.2014 00:46
tak smaczne i biorę do ulubionych
ada.la 22.10.2014 23:31
fajne ciasteczko
bietka 22.10.2014 20:30
musi być pyszne :)
marcia7 22.10.2014 19:47
no nieźle wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak