Sorbet truskawkowy z winem i mietą.

Sorbet truskawkowy z winem i mietą.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    500 g
  • kilka listków mięty

  • wino białe półsłodkie

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki umyć i usunąć szypułki.Owoce zmiksować z winem i miętą.Przełożyć do pojemnika. Masę włożyć do zamrażalnika i co godzinę zamieszać, rozbijając kryształki lodu. Tą czynność powtórzyć 3-4 razy. Zostawić sorbet, aż się zmrozi. Wyjąć tuż przed samym jego podaniem do jedzonka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat