Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z szynki

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
ser żółty 200 gram
papryka czerwona 1 sztuka
koper świeży 1 pęczek
natka pietruszki 1 peczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Musztarda stołowa Prymat 2-3 łyżeczki

Porada

Z tej porcji wyszło mi dwie takie rolady

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z szynki

Kroki postępowania

1
Mięso kroję w plastry i rozbijam tłuczkiem, tak by nie rozerwać kotletów, układam na desce nakładając, częściowo, jeden plaster na drugi,
Krok 1 - Rolada z szynki foto
2
posypuję solą i pieprzem oraz smaruję musztardą.
Krok 2 - Rolada z szynki foto
3
Żółty ser ścieram na tarce o dużych oczkach i posypuję przygotowane mięso. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję w dość grube paski i układam po dwa na serze. Pomiędzy papryką układam po kilka gałązek świeżego koperku, wcześniej umytego i wysuszonego.
Krok 3 - Rolada z szynki foto
4
Podważając ręką zwijam mięso w roladę, spinam wykałaczkami i układam w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu układam gałązki natki pietruszki.
Krok 4 - Rolada z szynki foto
5
piekarnik nagrzewam do 220°C i wstawiam roladę na 10-15 minut, następnie zmniejszam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze przez 45-50 minut.Upieczone odstawiam na 10 - 15 min, następnie kroje w plastry i układam na talerzu.
Krok 5 - Rolada z szynki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 23.10.2014 10:14
podoba mi się
Róża1 22.10.2014 23:53
wyśmienita !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ada.la 22.10.2014 23:31
wygląda smacznie
RenataZ-et 22.10.2014 21:22
super rolada
eliza135 22.10.2014 19:42
napewno smaczne
monikalangier 22.10.2014 18:41
wyglądają super
Natalija 22.10.2014 16:13
wygląda smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak