pieczone jabłka

pieczone jabłka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rodzynki

    5 dkg
  • migdały płatki

    5 dkg
  • imbir

    szczypta
  • cynamon

    szczypta
  • miód

    2 łyzki
  • masło

    3 łyzki
  • cukier

    2 łyzki
  • jabłko winne

    4 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jabłek zetnij wierzchy i usuń gniazda nasienne. Bakalie wsyp do miseczki, dodaj cynamon, imbir, miód i masło. Dodaj trochę cukru i dobrze wymieszaj. Napełnij masą jabłka. Posyp na wierzchu resztą cukru i zapiecz w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat