Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kieszonki z ogórkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżeczki
ogórek konserwowy 1 duża sztuka
cebula 1/4 sztuki
czosnek 1 duży ząbek
żółty ser 4 plastry
jajko 2 małe sztuki
mąka pszenna do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
szynka wędzona 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kieszonki z ogórkiem

Kroki postępowania

1
Mięso podzielić na porcje. Każdy kawałek mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Drobiowe kieszonki z ogórkiem foto
2
Każdy posmarować musztardą.
Krok 2 - Drobiowe kieszonki z ogórkiem foto
3
Na każdym kawałku ułożyć po plasterku sera, plasterku szynki, kawałku ogórka przekrojonego wzdłuż na 4 części, kawałku cebuli i po trochu pokrojonego w cienkie plasterki czosnku.
Krok 3 - Drobiowe kieszonki z ogórkiem foto
4
Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami.
Krok 4 - Drobiowe kieszonki z ogórkiem foto
5
Jajka wbić do miseczki, rozbełtać.
Krok 5 - Drobiowe kieszonki z ogórkiem foto
6
Nadziane mięso obtaczać w mące, maczać w jajkach, następnie obtaczać w bułce tartej.
Krok 6 - Drobiowe kieszonki z ogórkiem foto
7
Mięso w panierce kłaść an rozgrzany na patelni olej.
Krok 7 - Drobiowe kieszonki z ogórkiem foto
8
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 8 - Drobiowe kieszonki z ogórkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.10.2014 11:50
smaczne danie obiadowe !
berys18 22.10.2014 11:42
smaczny pomysł
wioleczka83 22.10.2014 11:08
pychota :D
pajbek 22.10.2014 10:40
Pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak