Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka czereśniowa z bobem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bób 1 kg
jajko 4 sztuka
czereśnie
pomidorki koktajlowe 25 sztuka
rzodkiewka 10 sztuka
koperek
olej 1 saszetka z bazylią
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka czereśniowa z bobem

Bób wrzucamy na wrzącą wodę. Gotujemy do miękkości, odcedzamy, hartujemy zimną wodą i obieramy ze skórek.

Jajko obieramy, kroimy w drobną kostkę.

Surowe warzywa oraz czereśnie płuczemy. Rzodkiewkę kroimy w cienkie plastry, pomidorki koktajlowe na ćwiartki, a koperek drobno siekamy.

Czereśnie przecinamy na pół, usuwamy pestki. Do miski wrzucamy łuskany bób, rzodkiewkę, pomidorki, jajka oraz koperek. Wlewamy olej z bazylią. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przed samym podaniem dodajemy czereśnie i delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.12.2014 09:38
fajne połączenie
Mniam 22.10.2014 11:56
Ciekawe połączenie smaków.
Magda60 22.10.2014 10:59
swietne polaczenie
gosia1988 22.10.2014 10:30
ciekawe połączenie smaków
Anna133 22.10.2014 10:16
ależ smakowite połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak