Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica francuska...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
masło 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica francuska...

jajka "XL" świeże-oddzielić białka od żółtek, białka roztrzepać nieco widelcem

roztopić połowę masła na patelni na średnim ogniu

wlać białka i ścinać je ciągle mieszając drewnianą łyżką, aż zaczną przywierać do patelni

dodać żółtka aż się zetną, ale nie za bardzo, zdjąć patelnię z ognia i wymieszać jajka z pozostałym masłem, posypać do smaku solą i pieprzem

jajecznicę podać z pieczywem jakim lubisz lub tostami..........SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wioleczka83 24.10.2014 21:52
pychota na sniadanie do kawusi
Beatris 22.10.2014 10:50
Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę:)
Laila2786 22.10.2014 09:15
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak