Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina na słodko

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwczeń wołowa 1 kg
cebula biała 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.
olej 4 łyżki
gruszki 2 szt.
śliwki 10 dkg
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
wino czerwone wytrawne 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina na słodko

Mięso natrzyj solą, obłóż cebula , zielem i listkami. Zalej winem i odstaw na noc. Wołowinę wraz z marynatą przełóż do żaroodpornego naczynia, skrop olejem i piecz godzinę. Gruszki umyj, obierz, pokrój na ćwiartki i dodaj do mięsa. Dodaj tez śliwki. Całość piecz jeszcze 10 minut. Mięso i owoce wyjmij, mięso pokrój w plastry, ułóż na półmisku i udekoruj owocami.Pozostałym sosem polej mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 17.08.2011 15:40
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak