Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z oliwkowym pająkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuka
majonez 1 łyżka
natka pietruszki 1 garść
musztarda dijon 0,5 łyżeczka płaska
sól do smaku
pieprz
czarne oliwki kilka szt. (do dekoracji)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z oliwkowym pająkiem

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą, obieramy ze skorupek. Przecinamy jajka wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka.

Do małego pojemnika blendera wrzucamy pokrojoną natkę pietruszki (lub rukolę), oraz żółtka jaj. Dodajemy majonez, musztardę
Krok 1 - Jajka z oliwkowym pająkiem foto
2
oraz małą szczyptę soli i pieprzu.

Krok 2 - Jajka z oliwkowym pająkiem foto
3
Dokładnie miksujemy.
Krok 3 - Jajka z oliwkowym pająkiem foto
4
Masą napełniamy wgłębienia po żółtkach.

Z oliwek wycinamy tułów oraz nogi "pająków" i umieszczamy je na jajkach.
Krok 4 - Jajka z oliwkowym pająkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wioleczka83 04.11.2014 20:09
super przystawka
Ania84 03.11.2014 17:28
dla mnie bomba:)
Ada-Gaba 31.10.2014 21:47
fajny pomyśl przygotowania i podania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak