Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak duszony w białym winie z jabłkami i estragonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt.
masło 4 łyżki
cebula biała 1 szt.
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
koniak 1 kieliszek
cytryna 1/2 szt.
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
estragon 2 łyżki
wino białe wytrawne 1 szkl.
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak duszony w białym winie z jabłkami i estragonem

Kurczaka posyp czosnkiem i zalej winem na godzinę. Masło rozpuść i wkrój cebulę i podsmaż 5 minut. Do cebuli dodaj kurczaka w winie i gotuj na dużym ogniu aż wyparuje płyn, Podlej koniakiem i wkrój jabłka Posyp estragonem i dopraw do smaku sola i pieprzem. Udekoruj plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 05.01.2012 09:23
i wykwintny
Dorota76 31.10.2010 13:19
wyborny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak