Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka z paprykami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1 szt
olej 1/2 szkl
tymianek 2 łyżeczki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
sok jabłkowy 100 ml
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka z paprykami

Kroki postępowania

1
Udziec myjemy i wycinamy nożem kość. Do miseczki wlewamy olej, sok i resztę przypraw. Mieszamy i wkładamy do marynaty udziec. Przykrywamy
i zostawiamy na całą noc.
Krok 1 - Udziec z indyka z paprykami foto
2
Paprykę kroimy na paseczki, gniazda nasienne wyrzucamy. Do żaroodpornego naczynia wkładamy udziec i pokrojoną paprykę. Przykrywamy
Krok 2 - Udziec z indyka z paprykami foto
3
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach ok 1 godziny. Od czasu do czasu polewamy wytworzonym sosem. Podajemy z ziemniaczkami i surówką . Smacznego
Krok 3 - Udziec z indyka z paprykami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 21.10.2014 10:00
bardzo fajny przepis
Ania84 20.10.2014 22:35
Smaczne mięcho!
Konczi 20.10.2014 20:00
Pyszne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak