Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z czarnymi oliwkami i słonecznikiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwki czarne 150 g
słonecznik łuskany 60 g
bazylia świeża 0,5 szklanki (listków)
natka kolendry 1 mały pęczek
czosnek 2 ząbki
ser cheddar 2 łyżki (startego)
oliwa 40 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z czarnymi oliwkami i słonecznikiem

1. Oliwki odsączamy z zalewy.

Słonecznik prażymy na patelni i studzimy.

Do rozdrabniacza dodajemy odsączone oliwki, słonecznik, świeże listki bazylii i kolendry, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki startego sera Cheddar, dolewamy oliwę z oliwek i wszystko miksujemy przez chwilę.

Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.

2. Gotowe pesto przekładamy do słoiczków, na wierzch dodajemy kilka kropel oliwy z oliwek., zakręcamy i przechowujemy w lodówce.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 20.10.2014 19:11
Fajny przepis.
Renata9 20.10.2014 17:36
bardzo smaczne pesto, na pewno wykorzystam Twój przepis
monikalangier 20.10.2014 16:26
zachęcające
inka2012 20.10.2014 16:05
smakowicie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak