Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z pekinki z cieciorką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1/2 sztuki
olej do smażenia
marchewki 2 duże sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 50 g
por 50 g
ziemniaki 40 dkg
kapusta pekińska 1/2 sztuki
bulion drobiowy 2,5 l
cieciorka konserwowa 1 puszka
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z pekinki z cieciorką

Kroki postępowania

1
Marchewki, pietruszkę i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 1 - Kapuśniak z pekinki z cieciorką foto
2
Do cebuli dodać przygotowane warzywa. Podsmażać razem ok. 5 minut.
Krok 2 - Kapuśniak z pekinki z cieciorką foto
3
Kapustę poszatkować.
Krok 3 - Kapuśniak z pekinki z cieciorką foto
4
Kapustę dodać do podsmażonych warzyw. Podsmażać dalej razem jeszcze kilka minut.
Krok 4 - Kapuśniak z pekinki z cieciorką foto
5
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 5 - Kapuśniak z pekinki z cieciorką foto
6
Ziemniaki dodać do warzyw w garnku, wymieszać.
Krok 6 - Kapuśniak z pekinki z cieciorką foto
7
Wlać bulion, zagotować. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 7 - Kapuśniak z pekinki z cieciorką foto
8
Do zupy dodać odsączoną cieciorkę, wymieszać.
Krok 8 - Kapuśniak z pekinki z cieciorką foto
9
Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 9 - Kapuśniak z pekinki z cieciorką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 24.02.2015 11:36
dobra zupka
Zdzisław 20.10.2014 13:37
dla mnie pyszne danie podano na obiad
Sroczka 20.10.2014 12:26
Ależ ta zupka smakowicie wygląda.
Adam/ZUB3R 20.10.2014 10:56
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak