Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
cebula 1/2 małej sztuki
bazylia świeża 1,5 garści
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna wg uznania
żółty ser 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą

Kroki postępowania

1
Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą foto
2
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Bazylię opłukać, osuszyć, drobno posiekać, dodać do cebuli. Dodać też musztardę, przyprawę do mięs i trochę przyprawy uniwersalnej (można ją pominąć).
Krok 2 - Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą foto
3
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą foto
4
Kawałki mięsa ułożyć w garnku do gotowania na parze.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą foto
5
Na mięsie rozłożyć przygotowaną mieszankę. Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 20 minut.
Krok 5 - Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą foto
6
Po tym czasie na każdym kawałku mięsa ułożyć po plasterku sera.
Krok 6 - Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą foto
7
Garnek ponownie przykryć. Gotować jeszcze ok. 1 minutę, aż ser się rozpuści.
Krok 7 - Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 20.10.2014 13:11
Musiało być pyszne :)
nogawkuchni 20.10.2014 13:07
Bardzo smakowicie przyrządzona pierś z kurczaka,chętnie bym takiej zjadła.
pajbek 20.10.2014 12:21
Coś dla mnie :-)
Lis 20.10.2014 12:10
Ekstra taka pierś:)
Megg 20.10.2014 10:43
super smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak