Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka pikantne w panierce kukurydzianej smażone w głebokim tłuszczu

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso i dodatki ;

skrzydełka kurczaka 500 g
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki

Panierka;

mąka kukurydziana 2 szkl
woda 1/2 szkl
sól 3 szczypty
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 3 szczypty
olej do smażenia 1 L

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka pikantne w panierce kukurydzianej smażone w głebokim tłuszczu

Skrzydełka myjemy, oczyszczamy, odcinamy lotki i przekrajamy na 2 części, szybciej się usmażą.
Przyprawy mieszamy ze sobą i osypujemy nimi mięso, obtaczamy, zostawiamy na 4-5h co jakiś czas mieszając.

Połowę mąki mieszamy z wodą, doprawiamy i w takim cieście maczamy mięso, po czym dodatkowo je panierujemy w sypkiej mące, tak przygotowane wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy po 4-5 min z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 20.10.2014 23:23
Super,zjadłabym :-)
Anna169Hosz 20.10.2014 09:53
Bardzo apetyczne!
Beatris 20.10.2014 09:53
Apetycznie przygotowane mięsko:)
halinah 20.10.2014 09:15
z chęcią zjadło by się takie
mysliwy
mysliwy 20.10.2014 08:56
O to coś dla mnie :)
Magula 20.10.2014 08:49
lubi e takie skrzydełka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak