Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z jabłek na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5 kg
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z jabłek na zimę

Jabłka dobrze myjemy i przekrawamy na ćwiartki, a następnie usuwamy gniazda nasienne. Jeśli skórka nie jest zbyt ładna to owoce obieramy. Tak przygotowane owoce przeciskamy przez sokowirówkę. Wyciśnięty sok przecedzamy przez sitko i wlewamy do garnka. Podgrzewamy razem z cukrem dodanym wg własnego uznania, do momentu aż cukier się rozpuści, wtedy sok wlewamy do wyparzonych słoików i pasteryzujemy przez 10 do 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 20.10.2014 08:46
Domowy sok jabłkowy - 100% soku w soku. Pychota i samo zdrowie:)
olkaaa 19.10.2014 19:41
bardzo lubię
magduś83 19.10.2014 19:37
Tak ale ja akurat miałam takie mało słodkie i dlatego ten cukier :)
Renata9 19.10.2014 19:25
pyszny sok na zimę, też taki robiłam, z tym że w ogóle nie dodawałam cukru. Jabłuszka w sobie miały słodycz :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak