Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywno-owocowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 szt
kalarepka młoda 1/2 szt
mango 1 szt
jabłko 1 szt
bazylia świeża 12 listków
roszponka 2 garści
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywno-owocowa

Kalarepkę oskrobać i pokroić w kostkę. Umyć kawałek kapusty pekińskiej - najlepiej delikatne liście ze środka, pociąć i odrobinkę posolić. Oskrobać mango oraz jabłko a następnie pokroić je w kostkę. Wymieszać razem kapustę, kalarepkę i jabłko, mango. Skropić sokiem z cytryny i oliwą. Dodać posiekane drobno listki bazylii oraz umyte całe listki roszponki. Wymieszać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 19.10.2014 21:01
ciekawy miks
irenka 19.10.2014 10:34
świetny przepis,uwielbiam sałatki
Bernadeta1 19.10.2014 09:09
bardzo lubię takie sałatki
IKrakowianka 18.10.2014 21:56
smaczne połączenie
engie23 18.10.2014 21:07
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak