Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ognisty kociołek

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 70 dag
cebula 2 sztuki
oliwa 3 łyżki
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka zielona 1/2 sztuki
czosnek 4 ząbek
marchewka 1 sztuka
bulion drobiowy 2,5 szklanki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
pomidory 3 sztuki
ocet winny czerwony 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
przyprawa do potraw do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ognisty kociołek

Kroki postępowania

1
Mięso umyć pokroić w kostkę.
Krok 1 - Ognisty kociołek foto
2
Czosnek obrać przecisnąć przez praskę, cebulę, marchewkę i papryki drobno posiekać. Pomidory pokroić. W rondlu rozgrzać oliwę. Zeszklić cebulę z czosnkiem
Krok 2 - Ognisty kociołek foto
3
dodać mięso, oprószyć jarzynką do smaku, krótko przesmażyć na dużym ogniu mieszając, podlać bulionem dusić aż mięso będzie miękkie, w czasie duszenia dołożyć pokrojone papryki i marchewkę
Krok 3 - Ognisty kociołek foto
4
Doprawić do smaku czerwonym octem winnym, papryką wędzoną oraz słodką, dodać łyżeczkę musztardy oraz koncentrat pomidorowy,wszystko razem gotować 10 minut zestawić z ognia. Podawać gorące danie. Przed podaniem można posypać startym parmezanem.
Krok 4 - Ognisty kociołek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 19.10.2014 21:01
świetne danie
Elżbieta7 19.10.2014 11:43
Mój mężulek jest zwolennikiem ostrych potraw:)
IwonaDD 19.10.2014 11:36
wspaniałe danie !
Wacław 19.10.2014 11:06
bardzo pyszne ,syte danie,coś co lubię :-)
mirosława4 19.10.2014 10:42
smaczne i syte danie
Megg 19.10.2014 10:37
lubię takie zupki
Anna133 19.10.2014 09:54
proste pyszne i idealne na jesień
Ewelina1991 19.10.2014 09:47
to coś dla mnie ;)
Agnieszka-87-25 19.10.2014 09:24
obfite danie
Iwusia 18.10.2014 22:53
oj zjadłoby się taki :D
Renata22 18.10.2014 22:38
Ja też stawiam na potrawy jednogarnkowe! Super!
Jadwiga/Jaga85 18.10.2014 22:21
Pyszny ten kociołek!
ada.la 18.10.2014 21:42
ciekawy ten kociołek
wwwiolka 18.10.2014 21:30
Bardzo fajne danie.
Lucan 18.10.2014 21:29
Prawdziwy ogień jest po dodaniu kilki kropel sosu Mad Dog 357 :)
anemon 18.10.2014 20:44
Bardzo apetycznie wygląda.
Stenka 18.10.2014 20:37
smaczne danie
Katarzyna59 18.10.2014 20:35
bardzo lubię takie potrawy
BernadettaP 18.10.2014 20:25
Lubię takie ostre dania, choć jeszcze przez kilka najbliższych miesięcy muszę się trochę ograniczać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak