Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pieczarki 1/2 kg
pory 2
marchew 2-3
pietruszka
bulion 1 1/2 l
śmietana 18 proc 1/2 szk
sól do smaku
pieprz
natka pietruszki
oliwa 1 łyż

Pulpety

mięso mielone 1/2 kg
jajko
cebula 1/2
ząbek czosnku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyż
sól do smaku
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a

Kroki postępowania

1
Posiekaną cebulę szklimy dodajemy do mięsa i pozostałe składniki na pulpety. Mieszamy masę i formujemy pulpety. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a foto
2
Pieczarki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a foto
3
Marchew i pietruszkę płuczemy i kroimy w kostkę. Pory kroimy w plasterki.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a foto
4
W garnku rozgrzewamy oliwę. Przesmażamy włoszczyznę z pieczarkami. Zalewamy bulionem i doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości. Na koniec zupę zaprawiamy śmietaną. Dodajemy pulpety i całość podgrzewamy kilka minut. Smacznego!
Krok 4 - Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 25.10.2014 10:29
Pyszna, sycąca i bardzo pożywna zupka :)
adelajda 19.10.2014 15:51
smaczna zupka :)
inka2012 19.10.2014 13:25
smakowicie wygląda!
berys18 19.10.2014 12:36
bardzo apetyczna
Wafelek2601 19.10.2014 09:55
Pyszna i syta zupka
Bernadeta1 19.10.2014 09:12
z takimi pulpetami warto wypróbować
Sroczka 19.10.2014 08:41
Pyszna ta zupa musiała być.
pestka 18.10.2014 19:59
zjadłabym taką zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak