Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ozory smażone w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozory cielęce 2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Ziele angielskie mielone Prymat 4 szt.
mąka 3/4 szkl.
jajko 1 szt.
piwo 150 ml.
woda 150 ml.
olej do smażenia 100 ml.
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cytryna 1 szt.
włoszczyzna 1 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: ozory smażone w cieście

Ozory oczyść zalej zimną wodą, dodaj warzywa i przyprawy. Gotuj na małym ogniu aż będą miękkie.Wystudź i pokrój w ukośne plastry.Z mąki, jajka, piwa wody,soli przygotuj ciasto naleśnikowe.Zanurzaj w nim plastry i smaż na oleju. Przekładaj na talerz i udekoruj plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 16.06.2012 09:49
Jeszcze nie jadlam
Reda 06.03.2012 08:03
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak