Galaretka ponczowa

Galaretka ponczowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbata

    1 dag
  • woda

    350 ml
  • cukier kryształ

    5 dag
  • rum

    50 ml
  • sok z cytryny

    do smaku
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatę należy zaparzyć i przecedzić, wymieszać z cukrem, rumem, sokiem z cytryny oraz żelatyną namoczoną w zimnej wodzie. Zagotowujemy całość mieszając trzepaczką. Kompotierki płuczemy zimną wodą. Wlewamy galaretkę i pozostawiamy do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marzena34

04.02.2012 15:21
świetne

cooleczka

19.01.2012 11:24
ciekawy pomysł :)

Brigitte

01.12.2011 15:33
bardzo wysublimowany pomysł :)

alaaa

22.11.2011 16:45
o czymś takim nie słyszałam

Izabela28

28.11.2010 09:26
ciekawy przepis:)

Koper

13.08.2010 09:46
Ozdobione listkami mięty- idealny deser na upały

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat