Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka duszona z cebulą jabłkami i calvadosem.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 70 dkg
mleko 1/2 szkl.
cebula 2 szt.
calvados 1 szkl.
masło 4 łyzki
Majeranek suszony Prymat 1 łyzka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka duszona z cebulą jabłkami i calvadosem.

Wątróbkę obierz, pokrój i godzinę mocz w mleku. Rozgrzej masło i usmaż wątróbkę. Wkrój cebule, dolej calvados i dołóż pokrojone jabłka. Duś pod przykryciem 15 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 24.04.2011 12:02
Calvados bardzo pasuje do wątróbki, dobre połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak