Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z wieprzowego serca

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serce wieprzowe 1 szt.
włoszczyzna
Kucharek przyprawa do potraw
cebula 1 szt.
margaryna
chrzan ze słoika 2 łyżeczki
majeranek
pieprz
woda
mąka pszenna 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z wieprzowego serca

Kroki postępowania

1
serce gotuję w wodzie w raz z włoszczyzną (marchew, pietruszka, seler, por, nać pietruszki i selera) i łyżeczką kucharka
Krok 1 - gulasz z wieprzowego serca foto
2
Gdy już jest prawie miękkie wyjmuję z wywaru, studzę i kroję w kostkę. Następnie podsmażam na margarynie z cebulką.
Krok 2 - gulasz z wieprzowego serca foto
3
Gdy cebulka sie zrumieni podlewam wywarem w którym się gotowało serce i duszę do miękkości pod przykryciem. Przyprawiam jeszcze warzywną przyprawą, pieprzem i majerankiem do smaku oraz dodaję chrzan.
Krok 3 - gulasz z wieprzowego serca foto
4
Na koniec zaciągam mąką rozmieszaną z wodą. Zagotowuję
Krok 4 - gulasz z wieprzowego serca foto
5
Podaję z kaszą lub ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Krok 5 - gulasz z wieprzowego serca foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 05.01.2015 12:45
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak