Dynia na kwaśno

Dynia na kwaśno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    15 dag
  • mąka

    2 dag
  • śmietana

    100 ml
  • tłuszcz

  • natka pietruszki

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • dynia

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obieramy cebulę, płuczemy i kroimy w kostkę. Następnie ją podsmażamy i dodajemy mąkę. Lekko zrumienić. Dodajemy dynię i śmietanę, chwilę gotujemy, mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

08.10.2013 20:34
bardzo ciekawa

Marzena34

27.02.2012 17:05
wspaniałe

Ilona15

20.02.2012 11:15
bardzo ciekawy przepis, na pewno wypróbuję

dianix

12.08.2011 20:11
nie jadam nigdy..

minka

23.09.2010 17:17
dobre

Matik

13.09.2010 21:03
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat