Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany filet w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso

filet z kurczaka 2 szt
jajko 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dkg
olej do smażenia

Marynata

oliwa 50 ml
Kucharek przyprawa do potraw 0,25 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 0,25 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,25 łyżeczki
bazylia świeża 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany filet w panierce

Marynata; Wszystkie przygotowane składniki na marynatę dajemy do miseczki, dokładnie mieszamy, aby wszystko dobrze się połączyło. Filety myjemy i osuszamy. Nacieramy przygotowaną marynatą. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 25.10.2015 12:57
pyszny obiadek
norweska20 27.09.2015 01:20
smakowita PROPOZYCJA
anilewe13
anilewe13 17.01.2015 23:49
Wygląda apetycznie
Ela15 12.12.2014 15:14
dobre mięsko
berys18 18.10.2014 10:25
wyglądają smacznie
Czyki 18.10.2014 09:24
To bardzo dobre kotleciki :)
Aleksandra/Olcia 17.10.2014 19:03
Mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak