Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp faszerowany

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
cebula biała 2 szt.
kasza manna 20 dkg
bułka czerstwa 1 szt.
wywar z wloszczyzny 1 szkl.
śmietana 12% 2 łyzki
rodzynki 10 dkg
olej roślinny 2 łyżki
tłuszcz do formy 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: karp faszerowany

Karpia wypatroszyć i natrzeć solą. Bułkę namocz w 1/2 wywaru, a w reszcie ugotuj kaszę mannę z łyżką oleju. Cebule pokrój i podsmaż na oleju, dodaj kaszę i odciśniętą bułkę, wbij jajko, wlej śmietanę, dodaj rodzynki, przypraw sola i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziej i zaszyj rybę. Ułóż w wysmarowanej tłuszczem brytfannie lub na blasze i piecz ok 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 18.10.2013 08:52
ślinka mi już cieknie
mamusia1 23.07.2013 08:30
pyszne wigilijne danie
mamusia1 17.03.2013 10:27
wspomnienia z Wigilii
mamusia1 04.03.2013 15:08
wspaniały Polski smak
marchewka 09.09.2011 14:38
ryb jeszcze nigdy nie faszerowałam - czas zacząć :) co nie :)
Beata73 16.08.2010 22:39
super na wigilijny stół!
Margo1 09.08.2010 10:01
lubię karpia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak