migdałowy kurczak

migdałowy kurczak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 szt.
  • bagietka

    1/2 szt.
  • płatki migdałowe

    1 łyżka
  • migdały zmielone

    2 łyzki
  • masło

    4 łyzki
  • olej

    2 łyżki
  • zioła prowansalkie Prymat

    1 łyzka
  • sól

    do smaku
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka podziel na porcje, natrzyj sola i ziołami. Odstaw na godzinę. Masło i olej rozgrzej w rondlu, zrumień mięso, posyp zmielonymi migdałami i duś 20 minut. Bułkę pokrój na kromki, cienko posmaruj masłem, posyp płatkami migdałów i zapiecz na rumiano. Posyp zieleniną i podawaj do kurczaka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mamusia1

23.10.2013 07:28
cudowny smak

mamusia1

30.08.2013 13:48
ma ciekawy smak

mamusia1

21.08.2013 08:16
bardzo pyszny

mamusia1

15.05.2013 20:34
ciekawy w smaku

gusia1000

07.11.2010 19:44
super danie.

usmiech

30.08.2010 09:02
brzmi smakowicie

Dorota76

27.08.2010 11:48
pyszny, idealny aby kogoś zaskoczyć pomysłem

Beata73

16.08.2010 22:38
wspaniałe danie na niedzielny obiad!

Justyna223

09.08.2010 13:15
uwielbiam migdały więć przepis jak dla mnie godny uwagi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat