Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z wędzonym boczkiem w masie jajecznej ( z kuchni włoskiej)

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1 opakowanie
parmezan 5 dag
jajko 2 szt
boczek wędzony 20 dag
natka pietruszki
masło 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z wędzonym boczkiem w masie jajecznej ( z kuchni włoskiej)

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Krok 1 - Spaghetti z wędzonym boczkiem w masie jajecznej ( z kuchni włoskiej) foto
2
Jaja roztrzepać razem z startym serem pieprzem do smaku i natką pietruszki.
Krok 2 - Spaghetti z wędzonym boczkiem w masie jajecznej ( z kuchni włoskiej) foto
3
Boczek przysmażyć na maśle i wymieszać z makaronem.
Krok 3 - Spaghetti z wędzonym boczkiem w masie jajecznej ( z kuchni włoskiej) foto
4
Następnie zalać masą jajeczną i po chwili podawać prosto z patelni na półmisku.
Krok 4 - Spaghetti z wędzonym boczkiem w masie jajecznej ( z kuchni włoskiej) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.10.2014 12:18
bardzo smaczny obiadek
msmariusz 16.10.2014 23:51
fajnie wygląda
aginaa 16.10.2014 20:25
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak