Selery smażone

Selery smażone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    80 dag
  • mąka

  • tłuszcz do smażenia

  • natka pietruszki

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Selery szorujemy szczotką pod bieżącą wodą, obieramy, płuczemy i wkładamy do wrzącej wody osolonej. Gotujemy na półmiękko pod przykryciem. Po wystygnięciu kroimy je na plastry o grubości 1 cm, posypujemy pieprzem i mąką. Smażymy partiami na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron na jasnozłoty kolor. Usmażone selery układamy na półmisku i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

radosna29

17.01.2013 13:10
rewelacyjny i szybki

caffee_tea

20.07.2012 23:59
pyszne na pewno,

caffee_tea

20.07.2012 23:59
pyszne na pewno,

Marzena34

04.02.2012 15:21
szybkie i zdrowe

Natalia40

18.06.2011 15:14
jeszcze nie jadłam

mirosława4

25.04.2011 18:31
fajne

iwona332

18.09.2010 20:15
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat