Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowo-jabłkowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 200 g
jabłka 2-3 szt
bulion 1 litr
Cynamon mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowo-jabłkowa

Kroki postępowania

1
Obraną dynię (Muscat de Provence) i pokrojoną w kostkę smażyć na patelni, aż lekko się przyrumieni.
Krok 1 - Zupa dyniowo-jabłkowa foto
2
Przełożyć do garnka i zalać bulionem. Część bulionu wlać na patelnię i wymyć pozostałości po smażeniu dyni. Przelać do garnka.
Krok 2 - Zupa dyniowo-jabłkowa foto
3
Dodać obrane ze skórki i pokrojone na cząstki jabłka.
Krok 3 - Zupa dyniowo-jabłkowa foto
4
Dodać obrane ze skórki i pokrojone na cząstki jabłka. Gotować, aż dynia będzie całkowicie miękka. Przyprawić i zmiksować dokładnie blenderem.
Krok 4 - Zupa dyniowo-jabłkowa foto
5
Zupę krem podawać np z grzankami. Smacznego!
Krok 5 - Zupa dyniowo-jabłkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 19.10.2014 10:38
super zupka
kloruś 16.10.2014 18:17
smakowicie wygląda!
adelajda 16.10.2014 17:24
ciekawy przepis
mysza75 16.10.2014 13:04
jaka pyszna zupka i fajne połaczenie
gosia56 16.10.2014 10:37
smaczna zupka muszę taką ugotować;)
Krystyna32 16.10.2014 09:23
apetyczna
Kejti 16.10.2014 08:17
Ciekawa zupka :-)
VioletoweKucharzenie 16.10.2014 08:02
chętnie bym posmakowała bo takiej jeszcze nie jadłam
Ali 16.10.2014 06:18
Wygląda smakowicie, mógłbym zjeść :)
Iwusia 15.10.2014 23:56
lubię takie zupki
IKrakowianka 15.10.2014 23:13
bardzo lubię takie zupy
Marta Ryżek-Kalkowska 15.10.2014 22:30
piękny kolorek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak