Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior po holendersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1
ocet 1 łyżka
żółtko jajek 4
sok z cytryny 1 łyżeczka
bazylia świeża 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
wino białe wytrawne 3 łyżki
sól
pieprz
cukier szczypta
masło 15 dag
jogurt naturalny 3 łyżki
szynka 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior po holendersku

Kalafior oczyścić zalać na 10minut wodą z octem,opłukać i gotować 15 minut w osolonej wodzie.W rondlu na małym ogniu utrzeć żółtka z sokiem cytrynowym ,bazylią,winem,musztardą,cukrem solą i pieprzem,aż powstanie krem.Szynkę pokroić w kostkę.Masło pokroić ,dodać do gorącego sosu ,ubijając .Wlać jogurt ,przyprawić,wymieszać.Kalafior polać sosem i posypać szynką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak