Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty i kukurydzy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 kg
kukurydza w puszce 1/2 puszki
ogórki kiszone 2 szt
marchewka 2 szt
szczypiorek 1 peczek
koperek 3-4 gałązki
sól do smaku
oliwa 2 łyżki
ocet jabłkowy 1-2 łyżki
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty i kukurydzy

Kapustę umyć i poszatkować na szatkownicy. Dodać startą marchewkę. Nasolić, wygnieść i zostawić na pół godzin, aby kapusta zmiękła. Po tym czasie jeśli kapusta puściła dużo soku to część wylać. Dodać starte ogórki kiszone, odrobinę posiekanego koperku i pół puszki kukurydzy. Oliwę wymieszać z octem i cukrem. Zalać surówkę i zostawić na godzinę, aby smaki się połączyły. Podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 18.10.2014 09:08
Bardzo apetyczna suróweczka :)
kate.500 17.10.2014 14:58
pyszna suroweczka
foczka-ks 17.10.2014 00:10
dobrze jest zjeść coś pysznego
EmciaPichci 16.10.2014 18:10
świetna do każdego zestawu obiadowego :)
IKrakowianka 15.10.2014 23:14
świetne połączenie
Hrabina w kuchni 15.10.2014 22:52
Ładnie podana :)
IlonaAlbertos 15.10.2014 20:45
Apetyczna surówka.
noninka77 15.10.2014 20:19
Fajna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak