Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki ryżowe z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dag
mleko 3 szklanki
cukier 5 dag
rodzynki 3 dag
mąka pszenna 6 dag
jajko 3 szt.
jabłka 5 szt.
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki ryżowe z jabłkami

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ryż rozgotować na mleku.
Krok 1 - Racuszki ryżowe z jabłkami foto
2
Żółtka utrzeć z cukrem.
Krok 2 - Racuszki ryżowe z jabłkami foto
3
Następnie dodać rodzynki , ostudzony ryż i mąkę. Wszystkie składniki dokładnie utrzeć, dodać starte jabłka i sztywno ubitą pianę.
Krok 3 - Racuszki ryżowe z jabłkami foto
4
Masę kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz, smażyć na rumiano i gorące posypać cukrem waniliowym.
Krok 4 - Racuszki ryżowe z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 15.10.2014 20:20
Z chęcią bym się poczęstowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak