Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybne spaghetti z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghett 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
cebula biała 1 szt
bazylia do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
przecier pomidorowy 1 szt
sok z pomidorów 1 szklanka
ser żółty 15 dkg
natka selera do smaku
anchois
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: rybne spaghetti z tuńczykiem

Ns rozgrzany olej wrzucić posiekaną cebulę, czosnek i natkę selera. Natka selera jest dość mocna więc wystarczy tylko odrobina. Zeszklić. Wrzucić rozdrobnionego tuńczyka i anchois. Chwilę podsmażyć i dodać koncentrat i sok z pomidorów. Przyprawić do smaku. Gdyby sos był zbyt kwaśny ( wina pomidorów) dodać można odrobinę cukru. Całość dusić na małym ogniu około 15 min. W mięczy czsie można ugotować makaron spaghetti. Jak przyklei się do ściany to znczy , że jest aldente hehehe ( moja technika).
Na talerz wyłożyć ugotowany makaron i ułożyć w krztałcie wianuszka. Do jego środka wlać przygotowany sos i na jeszcze gorące posypać starty serem żółtym. Aby nadać koloru polecam kilka listków pietruszki zielonej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.01.2014 06:54
moje smaki
janek64 08.10.2012 11:18
Ciekawy przepis :)
Bocja 08.10.2010 07:26
Jeszcze czegoś takiego nie robiłam, ale spróbuję.
agata1722
agata1722 27.09.2010 07:00
muszę wypróbować
zuzanna6 23.09.2010 07:59
Wykorzytam ten przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak