Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 5
cukier 12 dag
sok z cytryny 1/2
białko 3
konfitura z borówki 5 łyżek
migdały 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie nadziewane

Brzoskwinie nakłuwamy widelcem w kilku miejscach, zanurzyć we wrzątku i obrać ze skórki, przekroić na pół wyjąć pestki. Pół szklanki wody wymieszać z 5dag cukru.Sok z cytryny dodać do wody.W tej wodzie gotować brzoskwinie 5 minut.Białka ubić,pianę posypać pozostałym cukrem i ubijać energicznie przez 2 minuty.Migdały posiekać i wymieszać z konfiturą.Napełnić Nią osączone połówki brzoskwiń .Brzoskwinie ułożyć na blasze .konfiturę przykryć pianą i zapiekać 10minut w temperaturze 220C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak