Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki z bazylią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karczek 50 dkg
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
bazylia 5 gałązek
olej do smażenia
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki z bazylią

Umyte mięso mielimy maszynką do mięsa razem z obraną cebulką i czosnkiem. Dodajemy jajko, drobno pokrojoną bazylię. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Doprawiamy do smaku. Z przygotowanego mięsa formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 14.10.2014 19:16
musza barzo fajnie smakowac
misia53 14.10.2014 19:03
takie aromatyczne sznycelki
Pietruszka 14.10.2014 14:14
ciekawe kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak