Szwedzkie śledzie bożonarodzeniowe

Szwedzkie śledzie bożonarodzeniowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    4 sztuki
  • przecier pomidory

    3 łyżki
  • woda

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • mocny utarty chrzan

    1 łyżka
  • ocet winny

    2-3 łyżki
  • oliwa

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciepłą wodę wymieszać z cukrem i octem, dodać przecier pomidorowy i chrzan, dobrze ubić, wlewać powoli olej. Śledzie pokroić na 4-5 centymetrowe kawałki,układać w słoiku polewając sosem. Wstawić do lodówki na 12 godzin. Podawać jako tradycyjne śledzie w oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

08.12.2011 10:42
smaczne

amorzenek

01.09.2010 12:28
dobry przepis

iwa643

31.08.2010 13:32
uwielbiam sledzire

pauluna

23.08.2010 12:27
pyszne sa

marzencia2007

11.08.2010 10:36
ja bym to wolała zrobic z pangą :)

plocia

10.08.2010 17:02
ciekawy przepis

RenataZ-et

10.08.2010 10:34
uwielbiam matiasty pod każdą postacią.

lucyna15

10.08.2010 09:11
mniammmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat