Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwedzkie śledzie bożonarodzeniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 4 sztuki
przecier pomidory 3 łyżki
woda 2 łyżki
cukier 2 łyżki
mocny utarty chrzan 1 łyżka
ocet winny 2-3 łyżki
oliwa 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szwedzkie śledzie bożonarodzeniowe

Ciepłą wodę wymieszać z cukrem i octem, dodać przecier pomidorowy i chrzan, dobrze ubić, wlewać powoli olej. Śledzie pokroić na 4-5 centymetrowe kawałki,układać w słoiku polewając sosem. Wstawić do lodówki na 12 godzin. Podawać jako tradycyjne śledzie w oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.12.2011 10:42
smaczne
amorzenek 01.09.2010 12:28
dobry przepis
iwa643 31.08.2010 13:32
uwielbiam sledzire
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:27
pyszne sa
marzencia2007 11.08.2010 10:36
ja bym to wolała zrobic z pangą :)
plocia 10.08.2010 17:02
ciekawy przepis
RenataZ-et 10.08.2010 10:34
uwielbiam matiasty pod każdą postacią.
lucyna15
lucyna15 10.08.2010 09:11
mniammmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak