Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec z kremem i ciastkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

białko 6
cukier 1 szklanka
wiórki kokosowe 1 szklanka
mak 1 szklanka
kasza manna 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

masa budyniowa

żółtko jajek 6
cukier 1 szklanka
mąka 3 łyżki
budyń śmietankowy 1
mleko 3 szklanki
margaryna 1 kostka

polewa i biszkopty

biszkopty okrągłe 30 dag.
woda 3 łyżki
margaryna 2 łyżki
kakao 3 łyżki
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z kremem i ciastkami

Kroki postępowania

1
Białka ubić z cukrem na pianę. Dodać wiórki kokosowe.
Krok 1 - Makowiec z kremem i ciastkami foto
2
Do dobrze wymieszanej masy dodać mak.
Krok 2 - Makowiec z kremem i ciastkami foto
3
Po wymieszaniu masy z makiem dodać kaszę manną i proszek do pieczenia. Wyłożyć na blachę, piec przez ok. 30 minut w 200 stopniach.
Krok 3 - Makowiec z kremem i ciastkami foto
4
2 szklanki zagotować. W pozostałym mleku wymieszać budyń, cukier, mąkę i żółtka- wszystko razem wymieszać i dodać do gotującego się mleka. Po wystudzeniu budyń rozrobić z margaryną. Wyłożyć na ciasto.
Krok 4 - Makowiec z kremem i ciastkami foto
5
Produkty zagotować na wolnym ogniu.
Na masę budyniową wyłożyć biszkopty i polać polewą.
Krok 5 - Makowiec z kremem i ciastkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 14.10.2014 09:35
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak