Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane ragout z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
włoszczyzna 1 pęczek
groszek mrożony 45 dag
cebula 2
szczypiorek
mleko 2 szklanki
rosół 2 szklanki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane ragout z groszkiem

Ziemniaki obrać,opłukać i pokroić wzdłuż na ćwiartki.Wrzucić do garnka z wrzącą lekko osoloną wodą,gotować 20minut.Włoszczyznę oczyścić ,umyć pokroić na kawałki.Gotować 10 minut w osolonej wodzie.Cebulę obrać pokroić w kostkę.Groszek rozmrozić,szczypiorek opłukać kilka zostawić do dekoracji resztę posiekać.W garnku rozgrzać tłuszcz ,zeszklić cebulę oprószyć mąką i zasmażyć.Stale mieszać,powoli wlewać mleko i rosół.Włożyć do garnka ziemniaki,włoszczyznę,groszek oraz szczypiorek,podgrzać i doprawić do smaku solą i pieprzem.Gotowe udekorować szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak