Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z brzoskwiniami i winogronami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1 puszka
rum 2-3 łyżki
brandy
olej 4-5 łyżek
sok z cytryny 1 łyżka
starta skórka z 1/2 cytryny
pieprz, sól do smaku
winogrona zielone 20 dkg
cielęcina 1,5 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z brzoskwiniami i winogronami

Mięso umyć i osuszyć, rozbić tłuczkiem maczanym w wodzie. Płat natrzeć solą i pieprzem. Winogrona umyć, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Owoce rozłożyć na mięsie. Cielęcinę zwinąć i obwiązać nicią. W brytfannie rozgrzać olej, na tłuszczu obsmażyć mięso z obu stron. Brzoskwinie osączyć z zalewy. Do sosu wląc tyle brandy ale otrzymać ok. 300 ml płynu. Zagotować, dodać rum, sok i skórkę z cytryny, polać cielęcinę. Mięso piec w nagrzanym piekarniku przez godzinę, polewając sosem. Na ok. 20 minut przed końcem pieczenia roladę obłożyć połówkami brzoskwiń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.07.2011 10:59
smaczne
IKrakowianka 03.05.2011 22:53
wykwintne danie
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:29
nie przepadam
Monika193
Monika193 10.08.2010 08:39
skoro nie jadłyście to wypróbujcie, bo naprawdę smaczne
plocia 09.08.2010 23:49
smaczny i zdrowy
RenataZ-et 09.08.2010 12:32
nie jadłam, ale zapożyczam przepis i na pewno się skuszę ;)
Margo1 09.08.2010 09:59
powiem wam ,że nie jadłam
lucyna15
lucyna15 09.08.2010 09:01
ooo nie tanie ale smacznie opisane
mamusia1 09.08.2010 08:58
świetne! ja robię z gruszkami u winogronami!spróbuje Twój przepis i poczęstuję teściową bo tez kucharzy - nawet na tym portalu!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak