Cielęcina z brzoskwiniami i winogronami

Cielęcina z brzoskwiniami i winogronami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    1 puszka
  • rum

    2-3 łyżki
  • brandy

  • olej

    4-5 łyżek
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • starta skórka z 1/2 cytryny

  • pieprz, sól

    do smaku
  • winogrona zielone

    20 dkg
  • cielęcina

    1,5 z udźca
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć, rozbić tłuczkiem maczanym w wodzie. Płat natrzeć solą i pieprzem. Winogrona umyć, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Owoce rozłożyć na mięsie. Cielęcinę zwinąć i obwiązać nicią. W brytfannie rozgrzać olej, na tłuszczu obsmażyć mięso z obu stron. Brzoskwinie osączyć z zalewy. Do sosu wląc tyle brandy ale otrzymać ok. 300 ml płynu. Zagotować, dodać rum, sok i skórkę z cytryny, polać cielęcinę. Mięso piec w nagrzanym piekarniku przez godzinę, polewając sosem. Na ok. 20 minut przed końcem pieczenia roladę obłożyć połówkami brzoskwiń.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

26.07.2011 10:59
smaczne

IKrakowianka

03.05.2011 22:53
wykwintne danie

pauluna

25.08.2010 19:29
nie przepadam

Monika193

10.08.2010 08:39
skoro nie jadłyście to wypróbujcie, bo naprawdę smaczne

plocia

09.08.2010 23:49
smaczny i zdrowy

RenataZ-et

09.08.2010 12:32
nie jadłam, ale zapożyczam przepis i na pewno się skuszę ;)

Margo1

09.08.2010 09:59
powiem wam ,że nie jadłam

lucyna15

09.08.2010 09:01
ooo nie tanie ale smacznie opisane

mamusia1

09.08.2010 08:58
świetne! ja robię z gruszkami u winogronami!spróbuje Twój przepis i poczęstuję teściową bo tez kucharzy - nawet na tym portalu!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat