Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto brzoskwiniowe z puszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 6 szt
cukier 5 łyżek
cukier waniliowy 1 łyżeczka
mąka 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Środek

brzoskwinie w puszce 1 puszka
budyń śmietankowy 1 szt

Wierzch

białko 4 sztuki
cukier 4 łyżki
kokos 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowe z puszki

Kroki postępowania

2
Biszkopt; Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po jednym żółtku a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt w temp. 180 stopni ok. 25 minut.
Krok 1 - Ciasto brzoskwiniowe z puszki foto
4
Budyń gotujemy na soku z brzoskwiń i chłodzimy.
Krok 2 - Ciasto brzoskwiniowe z puszki foto
5
Na zimny biszkopt rozkładamy pokrojone brzoskwinie.
Krok 3 - Ciasto brzoskwiniowe z puszki foto
6
Następnie zalewamy zimnym budyniem.
Krok 4 - Ciasto brzoskwiniowe z puszki foto
7
Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy kokos i rozprowadzamy na cieście. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 20 minut.
Krok 5 - Ciasto brzoskwiniowe z puszki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.02.2015 14:23
z brzoskwiniami to ja chętnie
Bernadeta1 02.12.2014 12:04
robię podobne, bardzo smaczne
adelajda 13.10.2014 14:32
dobre ciacho
krokus 13.10.2014 11:17
fajne ciacho
w mojej kuchni 13.10.2014 08:13
dobre ciasto..
odjechana 13.10.2014 00:04
Z chęcią wypróbuje ! Aż zgłodniałam czytając przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak