Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mięsa mielonego

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 40 dag
jajko 1 szt
bułka 1 mała
śmietana 18 proc 1 łyżeczka
cebula 1 szt
sól
pieprz
majeranek
ser topiony 4 plastry z pieprzem
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa mielonego

Kroki postępowania

1
Cebule pokroić, przesmażyć na oleju. Bułkę namoczyć w mleku, następnie wycisnąć z nadmiaru mleka. Mięso zmielić, razem z odciśniętą bułką i przesmażoną cebulą. Dodać jajko, doprawić do smaku.
Krok 1 - Roladki z mięsa mielonego foto
2
Mięso podzielić na 4 części i uformować na folii 4 prostokąty. Na każdy położyć plaster sera z zielonym pieprzem.
Krok 2 - Roladki z mięsa mielonego foto
3
Pomagając sobie folią, mięso zwinąć w rulon.
Krok 3 - Roladki z mięsa mielonego foto
4
Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej.
Krok 4 - Roladki z mięsa mielonego foto
5
Smażyć z każdej strony na oleju.
Krok 5 - Roladki z mięsa mielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.11.2015 13:29
roladki super
misia53 12.10.2014 21:13
świetne ,apetyczne roladki
mirosława4 12.10.2014 13:44
robiłam kiedyś tylko z innym nadzieniem były smaczne a Twoje zapewne by nam także smakowały
Bernadeta1 12.10.2014 13:24
roladki rewelacja
Malinka 12.10.2014 13:07
Zjadłabym ze smakiem :)
Kuchenka 12.10.2014 12:45
bardzo ładnie sie prezentują
Ania321 12.10.2014 11:58
bardzo apetyczne :)
Marta1986 12.10.2014 11:37
pyszne mniam mniam
halinah 12.10.2014 11:33
dobry obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak