Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z białych szparagów z impbirem muśnięta olejem rzepakowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej rzepakowy 50 ml
szparagi białe 500 g
cebula biała 2 sztuki
bulion warzywny 700 ml
Bazylia suszona Prymat 2 łyżki
Imbir mielony Prymat szczypta
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z białych szparagów z impbirem muśnięta olejem rzepakowym

Cebule szklimy na oleju. Szparagi myjemy, obieramy i dodajemy pokrojone w mniejsze części do cebuli. Dusimy aż zmiękną. Jak szparagi będą miękkie zalewami to bulionem i gotujemy ok 20minut.Jak zupa będzie zbyt gęsta możemy dolać więcej bulionu Dodajemy przyprawy (sól, pieprz, imbir i gałkę muszkatałową do smaku). Blendujemy do uzyskania kremowej konsystencji. Podajemy z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 12.10.2014 13:48
Uwielbiam szparagi.Zupka pyszna.
noninka77 12.10.2014 09:34
Pięknie wygląda :)
pestka 12.10.2014 09:23
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak